خدمات ارتودنسی

همه چیز درباره مشکلات ارتودنسی

مشکلات ارتودنسی - کلینیک بام
5/5 - (1 امتیاز)

خوب است بدانید در شرایط ایده آل دندان های فک بالا و پایین باید در یک آرایش منظم قرار بگیرند. دندان هایی که نامنظم هستند باید توسط ارتودنتیست درمان شوند. در این نوشتار قصد داریم به مشکلات ارتودنسی بیشتر بپردازیم.

کلینیک دندانپزشکی بام ایران

آشنایی با مشکلات ارتودنسی

یکی از رایج ترین مشکلات ارتودنسی که بریس ها می توانند آن را اصلاح نمایند، مربوط به مال اکلوژن یا بایت می باشد که ریشه آن به ژنتیک ربط دارد. بهداشت نامناسب دهان، از دست دادن زودهنگام دندان های شیری و تغذیه مناسب می تواند مشکلات بایت را تشدید کند. به یاد داشته باشید هرگونه ضربه که به دهان وارد شود و نقص هایی مادرزادی می تواند روی دندان ها نیز تاثیر بگذارد.

مشکلاتی که به ارتودنسی مربوط می شود می تواند به راحتی هر شخصی را درگیر کند. والدین باید حتما از مشکلات دندانی فرزند خود آگاه شوند و حتما برای چکاپ به ارتودنتیست مراجعه نمایند. مشکلات مربوط به دهان و دندان ها در هر سنی درمان می شوند. ولی توجه داشته باشید فرزند شما باید حتما در سن پایین درمان شود. زمانی که مشکلات دندان فرزند شما درمان نشود ممکن است آسیب به لثه نیز برسد. استفاده از بریس ها در کودکی دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد.

 

مشکلات ارتودنسی

مال اکلوژن به چه صورت درمان می شود؟

افرادی که مال اکلوژن خفیف دارند به هیچ نوع درمانی احتیاج ندارد. مال اکلوژن مربوط به مشکلات ارتودنسی می باشد. اما اگر مال اکلوژن شدید شود، دندانپزشک شما را به ارتودنتیست ارجاع می دهد. بسته به مشکل مال اکلوژن، متخصص ارتودنسی امکان دارد درمان های گوناگونی را به شما پیشنهاد دهد. این موارد عبارتند از:

  • بریس ها به منظور اصلاح موقعیت دندان ها
  • تغییر شکل، باندینگ های پوشاندن دندان ها
  • جراحی برای تغییر شکل یا کوتاه کردن فک
  • استفاده درست از سیم یا صفحات برای تثبیت استخوان فک

 

جلوگیری از مشکلات ارتودنسی

چگونه می توان از مشکلات ارتودنسی جلوگیری کرد؟

بهتر است بدانید تشخیص زود هنگام آسیب های دندان و بیماری لثه می تواند از مشکلات ارتودنسی جلوگیری نماید. علاوه بر این تشخیص زود هنگام می تواند طولانی  شدن این اختلال را تا حد زیادی کاهش دهد. اگر فرزند شما نیاز به ارتودنسی دارد و دارای دندان های نامرتبی می باشد بهتر است از سنین پایین درمان را آغاز کند. درمان زود هنگام موجب می شود که نتیجه بهتر و سریع تری بتوانید بگیرید.

 

دندان های نامرتب

دندان های نامرتب می تواند کمی مشکلات ارتودنسی را پیچیده کند. درد و حساسیت در اطراف فک، درد در قسمت هایی از گوش، درد مدام در صورت و ناراحتی در زمان جویدن علائم فک ناسالم است. بهتر است بدانید این مشکل به مال اکلوژن مربوط می شود که در صورتی که درمان نشود عوارض زیادی به دنبال دارد. این مشکل ناشی از موارد زیر است:

  • فاصله میان دندان ها
  • شلوغی بیش از حد دندان ها
  • بد شکل شدن دندان ها

 

مشکلات رایج قبل از ارتودنسی

چند مشکل رایج قبل از ارتودنسی

بایت نامناسب: همانطور که گفته شد بایت به مشکلات ارتودنسی مربوط می شود. بایت به معنی محل نامناسب دندان های قسمت بالا و پایین می باشد که شامل کراس بایت، آندر بایت، اپن مایت و غیره می باشد. اپن مایت هنگامی رخ می دهد که دندان های بالا و پایین در زمان بسته شدن دهان به یکدیگر نمی رسند. زمانی که فردی فک خود را می بندد، دندان ها به آسانی دارای شکاف یا باز شدن می شوند.

مشکلات لثه یا پریودنتال: یکی از مشکلات ارتودنسی به عفونت جدی لثه مربوط می شود. که می تواند به راحتی به بافت های نرم آسیب زیادی بزند و استخوان های نگهدارنده لثه را کاملا از بین می برد. به یاد داشته باشید این مشکل می تواند دندان ها را لق کند.

مسائل بهداشتی دهان و دندان: از مشکلات ارتودنسی می توان به سخت شدن رعایت بهداشت دهان و دندان اشاره کرد. مسواک زدن غلط، استفاده نکردن از نخ دندان و دهان شویه می تواند باعث تجمع باکتری و پلاک شود. پس از آن ممکن است دندان هایتان از دست بروند.

 

درمان مشکلات شایع با ارتودنسی

پنج مشکل شایع که با ارتودنسی به راحتی درمان می شود

همانطور که گفته شد مشکلات ارتودنسی به راحتی با بریس درمان می شوند. از مشکلات شایع ارتودنسی می توان به آندربایت اشاره کرد. آندر بایت که از نظر بالینی پروگناتیسم گفته می شود. بایت بد یا مال اکلوژن هنگامی اتفاق می افتد که دندان های قسمت پایین روی دندان های بالا بیفتند. این مشکل می تواند کمی متفاوت باشد. وضعیتی وجود دارد که در آن دندان ها به هیچ عنوان به هم نمی رسند زیرا فاصله آنها بسیار زیاد می باشد. بهتر است بدانید دلیل اصلی آندربایت، ناهماهنگی فک پایین می باشد که به طور معمول در آغاز تولد وجود دارد. اگر شکاف در قسمت آندربات زیاد باشد، می تواند در جویدن مشکل ایجاد کند. لازم به ذکر است بدانید یکی از مشکلات ارتودنسی می تواند باعث پوسیدگی دندان ها شود. پوسیدگی دندان ها در اثر سایش بیش از حد مینای دندان ایجاد می شود.

آندربایت که یکی از مشکلات ارتودنسی می باشد و می تواند مشکلاتی مانند تنفس مزمن دهان، آپنه خواب، بوی بد دهان، خروپف و مشکلات تنفسی شبانه را ایجاد نماید.

 

دلیل ایجاد مشکل کراس بایت

کراس بایت چه موقع ایجاد می شود؟

کراس بایت که یکی دیگر از مشکلات ارتودنسی محسوب می شود. این مشکل زمانی رخ می دهد که بعضی از دندان های بالایی به جای دندان های بیرونی، در درون دندان های پایین ایجاد می شود. این مشکل می تواند به دلایل زیادی ربط داشته باشد. دلایلی زیادی مانند از دست دادن دندان های شیری می تواند به کرایس بایت مربوط باشد.

 

اوربایت چه موقع ایجاد می شود؟

اوربایت که نام دیگر آن دیپ بایت می باشد یکی از مشکلات ارتودنسی می باشد. در این حالت دندان های قسمت بالا بیشتر از دندان های پایین بیرون می زنند و امکان دارد آنها را کاملا بپوشانند. اوربایت می تواند به علت بدشکل بودن فک ایجاد شود. رشد ناکافی فک پایین یا رشد بیش از حد فک فوقانی می تواند باعث ایجاد اوربایت شود.

 

اورجت چه موقع ایجاد می شود؟

اورجت یکی دیگر از مشکلات ارتودنسی می باشد که به مسئله افقی اشاره دارد. فشار دادن زبان باعث شلوغی و نامرتبی دندان ها در زمان ارتودنسی می شود.

 

بیرون زدگی دندان های بالا

یکی از مشکلات ارتودنسی سبب بیرون زدگی دندان های بالا می شود. بیرون زدگی اغلب اوقات با اوربایت اشتباه گرفته می شود. فشار وارد شده روی دندان های قسمت بالایی موجب می شود که دندان ها به قسمت جلو رانده شوند. به یاد داشته باشید برای تنظیم زاویه دندان ها و هم تراز شدن دندان های پایین و بالا می توان از ارتودنسی کمک گرفت.

 

شلوغی دندان ها

شلوغی دندان ها

شلوغی دندان ها می تواند نخ دندان کشیدن و مسواک زدن را کمی دشوار کند. پس از آن پلاک و باکتری های مضر روی دندان ها ایجاد می شود. این مشکل می تواند موجب پوسیدگی دندان ها و بیماری لثه شود.

 

دیاستما

گاهی اوقات مشکلات ارتودنسی می تواند در فاصله گذاری خلل ایجاد کند. فاصله که به آن دیاستما نیز می گویند به شکاف و فاصله میان دندان ها اشاره دارد. دیاستما موجب می شود که دندان ها به صورت طبیعی در فک قرار نگیرند. توجه داشته باشید در کودکان امکان دارد شکاف ها بعد از رشد دندان های دائمی به کلی از بین بروند. بعضی از شکاف ها بزرگ هستند. ولی برخی از شکاف های بسیار کوچک هستند و به سختی دیده می شوند.

 

بیماری لثه چه نشانه هایی دارد؟

نشانه های بیماری لثه عبارتند از: تحلیل استخوان، داشتن لثه های متورم و قرمز، خونریزی لثه و لق شدن دندان ها.

 

سخن آخر

کلینیک بام ایران ارائه دهنده انواع خدمات دهان و دندان در شهرکرد است. درصورتیکه به هرکدام از خدمات دهان و دندان همچون ارتودنسی در شهرکرد، ایمپلنت در شهرکرد و … نیاز دارید برای رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 7 =