دانستنی های عمومی

توضیحاتی در مورد دندان شیری

دندان شیری
به این مقاله امتیاز دهید

کلینیک دندانپزشکی بام ایران

دندان شیری چیست؟ احتمالا بسیاری از شما تا حدودی با پاسخ این سوال آشنایی دارید. دندان های شیری به دسته ای از دندان ها گفته می شود که در سنین کودکی می افتند و دندان جدیدی به جای آن ها شروع به رویش می کند. این دندان ها به عنوان ابتدایی ترین دندان های انسان شناخته می شوند. در این مقاله به بیان توضیحاتی در مورد دندان شیری می پردازیم. همچنین حقایقی را در مورد این دندان ها شرح خواهیم داد. پس همراه ما باشید.

دندان شیری چیست؟

دندان شیری یا همان دندان موقت، از سنین ابتدایی شروع به رویش می کند. معمولا رویش این دندان ها از 6 ماهگی آغاز می شود و تا دو سالگی ادامه پیدا می کند. تعداد دندان های موقت 20 عدد است. این دندان ها به مرور روی لثه کودک شکل می گیرند. از این 20 دندان، ده دندان در فک بالا و ده دندان در فک پایین قرار دارد. این دندان ها، پس از مدتی جای خود را به دندان های دائمی می دهند. دندان های دائمی 32 عدد هستند و تا پایان عمر ماندگاری دارند.

دندان های شیری معمولا در سن 6 سالگی شروع به افتادن می کنند. مدتی پس از افتادن، دندان های دائمی جای این دندان ها را می گیرند. این سیر تکاملی تا حدود 12 سالگی ادامه پیدا می کند. در این سن دیگر هیچ دندان شیری در دهان وجود ندارد و همه دندان ها، دندان های دائمی هستند. دندان های قدامی، دندان های نیش، دندان های آسیاب اول و دوم از جمله دندان های موقت به شمار می روند.

چرا آمار پوسیدگی در دندان های شیری بالاست؟

متاسفانه تحقیقات این طور نشان می دهند که میزان پوسیدگی در دندان شیری بسیار بالاست. اما دلیل پوسیدگی دندان های شیری چیست؟ همان طور که می دانید، این دندان ها از سنین 6 ماهگی تا 6 سالگی در دهان کودک وجود دارند و پس از آن جای خود را به دندان های دائمی می دهند. در این سنین معمولا مراقبت دندانی در کودک ها بسیار کم است. مسواک زدن مرتب، استفاده از دهان شویه و نخ دندان و… از مراقبت های دندانی به شمار می روند که معمولا در کودکان کمتر انجام می شوند. به همین دلیل، دندان های کودکان در معرض آسیب و پوسیدگی جدی قرار دارند.

کشیدن دندان شیری

به علاوه کودکان در سنین پایین از خوردن خوراکی های شیرین استقبال زیادی می کنند. به همین دلیل دندان شیری در کودکان زیر 6 سال با سرعت بیشتری پوسیده می شود. طبق بررسی ها و آمار بیش از 60 درصد کودکان زیر 6 سال، دارای مشکل پوسیدگی دندان هستند. به همین دلیل باید فکر ویژه ای برای جلوگیری از پوسیدگی دندان کرد.

جلوگیری از پوسیدگی دندان شیری چگونه ممکن است؟

می توان با استفاده از روش های ساده از پوسیدگی دندان شیری در کودکان جلوگیری کرد. بهترین راه مراقبت از دندان است. بهتر است از ابتدا به کودکان خود یاد دهید که دندان های خود را مسواک بزنند. البته باید مسواک و خمیر دندان مخصوصی برای کودک خود تهیه کنید. مسواک باید دارای برسی نرم باشد و به لثه کودک آسیبی وارد نکند. همچنین بهتر است پس از خوردن خوراکی های شیرین و چسبنده، کمی آب به کودک دهید. یا به کودک یاد دهید که آب را قرقره کند. در این صورت می توان تا حد زیادی از پوسیدگی دندان های شیری جلوگیری کرد.

نکته دیگری که لازم است پدر و مادرها به آن توجه کنند، مراجعه مداوم به دندان پزشک کودک است. همان طور که گفته شد، دندان شیری بخش بزرگی از کودکان، در معرض پوسیدگی قرار دارد. بنابراین مراجعه به دندان پزشک کودک در درجه بالایی از اهمیت قرار دارد. دندان پزشک هر چند ماه یک بار، دندان های کودک را معاینه می کند و در صورت لزوم روش های درمانی را روی آن ها پیاده خواهد کرد.

دندان موقت

برای کشیدن دندان های موقت باید چه کار کنیم؟

دندان شیری پس از گذشت مدتی جای خود را به دندان های دائمی می دهد. دندان های موقت یا شیری، در سنین یاد شده، لق می شوند. لق شدن دندان، شامل شل شدن ریشه آن می باشد. دندان مورد نظر باید پس از لق شدن، کشیده شود. کشیدن دندان های موقت می تواند در خانه یا محیط دندان پزشکی صورت گیرد. بعضی از افراد از روش های سنتی برای کشیدن دندان استفاده می کنند. احتمالا همه شما با روش کشیدن دندان به وسیله نخ، آشنایی دارید. در بعضی موارد نیز لق شدن دندان به قدری ادامه پیدا می کند که ریشه آن به خودی خود از لثه جدا می شود.

[irp]

بخش بزرگی از افراد نیز برای کشیدن دندان شیری به دندان پزشک مراجعه می کنند. مراجعه به دندان پزشک کودک برای کشیدن دندان های موقت، روشی امن و مطمئن است. دندان پزشک با اصول کشیدن دندان آشنایی دارد. همچنین وسایل و ابزار مناسبی در اختیار دندان پزشک قرار دارد. بنابراین شما می توانید با اطمینان بیشتری کار کشیدن دندان کودک خود را به او بسپارید.

پیدا کردن یک کلینیک درمانی معتبر برای کشیدن دندان شیری و درمان پوسیدگی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. با پیدا کردن یک کلینیک دندان پزشکی خوب و معتبر می توانید درمان پوسیدگی و کشیدن دندان موقت کودک خود را در بالاترین کیفیت ممکن انجام دهید. مجموعه دندان پزشکی بام ایران یکی از بهترین مراکز ارائه دهنده خدمات دندان پزشکی کودک است. این مجموعه با به کار گیری دندان پزشک های کودک و تهیه ابزار و وسایل استاندارد، از بهترین مراکز درمانی به شمار می رود. برای آگاهی از خدمات این مجموعه می توانید به آدرس اینترنتی www.bamiranvip.ir مراجعه نمایید. همچنین با مشاهده سایت این کلینیک، می توانید از آلبوم کارهای مجموعه دیدن نمایید. اگر قصد دارید برای درمان دندان موقت کودک خود به مجموعه بام ایران مراجعه کنید، بهتر است با شماره موبایل 09109090454 تماس گرفته و نسبت به رزرو نوبت اقدام نمایید.

دندان شیری

مراقبت از دندان شیری پس از افتادن

مراقبت از دندان شیری پس از افتادن یا کشیدن نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. معمولا مدتی پس از افتادن دندان، یک دندان جدید به جای آن رویش می کند. پزشکان به پدر و مادرها توصیه می کنند که تا حد امکان از بازی کردن کودک با دندان تازه روییده شده، جلوگیری کنند. کودکان با انگشت، زبان و… با دندان تازه روییده شده، بازی می کنند. این عمل ممکن است باعث رویش بد دندان کودک شود. پس بهتر است تا می توانید از بازی کردن کودک با دندان دائمی جلوگیری کنید.

خلاصه و جمع بندی

دندان های شیری مجموعه ای 20 عددی از دندان ها هستند که به آن ها در اصطلاح دندان موقت نیز گفته می شود. این دندان ها از 6 ماهگی تا 6 سالگی روی لثه کودک دیده می شوند. از حوالی سن 6 سالگی، روند افتادن دندان شیری آغاز می شود. پس از افتادن دندان های موقت، دندان های دائمی جایگزین آن ها می شوند. دندان های موقت بیشتر در معرض آسیب دیدگی و پوسیدگی قرار دارند. بهتر است مسواک زدن و مراقبت از دندان را از سنین پایین به کودک خود آموزش دهید. همچنین بهتر است هر چند ماه یک بار، با مراجعه به یک دندان پزشک کودک، سلامت دندان های کودک خود را بررسی نمایید. با این کار می توانید تا حد ممکن از پوسیدگی دندان های موقت در کودکان جلوگیری کنید. امید است اطلاعات ارائه شده، زمینه آشنایی شما با دندان شیری را فراهم کرده باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =