خدمات ارتودنسی

همه چیز درباره مراحل درمان ارتودنسی

مراحل ارتودنسی در شهرکرد - کلینیک بام
5/5 - (1 امتیاز)

بهتر است بدانید ارتودنسی دارای مراحل زیادی می باشد. ما در این نوشتار قصد داریم با موضوع مراحل درمان ارتودنسی بیشتر آشنا شویم.

کلینیک دندانپزشکی بام ایران

آشنایی با مراحل درمان ارتودنسی

به یاد داشته باشید شما قبل از طی نمودن مراحل درمان ارتودنسی باید حتما مقدماتی را انجام دهید. نخست باید اولین مشاوره را انجام دهید. در مرحله مشاوره، متخصص همه دندان های شما را بررسی می کند. علاوه بر این لثه های شما نیز مورد بررسی قرار می گردد.

 

مراحل درمان ارتودنسی

اشعه ایکس دومین مرحله درمان ارتودنسی

در مراحل درمان ارتودنسی، اشعه ایکس را جزو دومین مرحله به شمار می آورند. در این مرحله متخصص شما را برای عکسبرداری با اشعه ایکس آماده می کند. اشعه ایکس یک ارزیابی بالینی محسوب می شود. در عکسبرداری اشعه ایکس متخصص این امکان را به شما می دهد که ریشه دندان و استخوان های فک به دقت بررسی شود. اگر مشکلات زمینه ای داشتید در این مرحله بررسی می شود. به یاد داشته باشید اگر علائمی از بیماری لثه داشته باشید، باید پیش از بریس سریعا درمان شود. اگر در عکسبرداری اشعه ایکس دندان شما مشکل داشت، امکان دارد به عکسبرداری اشعه ایکس پیچیده تر مثل اسکن پرتو مخروطی احتیاج داشته باشید. بعضی از بیماران امکان دارد به مجموعه دیگری از اشعه ایکس احتیاج داشته باشند تا موقعیت های ریشه دندان به دقت بررسی شود. پس از آن موقعیت براکت ها مورد بررسی قرار می گیرد.

 

دومین مرحله از مشاوره برای ارتودنسی دندان

در دومین مرحله از مراحل درمان ارتودنسی از دندان های شما عکس های تشخیصی و اسکن داخل دهانی باید گرفته شود. تمام اطلاعات به دست آمده از مشاوره و عکسبرداری توسط اشعه ایکس برای تهیه یک برنامه منظم درمانی استفاده می شود. توجه داشته باشید تصمیم گیری درباره ادامه درمان برعهده خانواده شما می باشد. انواع مراحل درمان ارتودنسی شامل بریس های فلزی، سرامیکی، لینگوال یا استاندار است. در صورت نیاز می توانید از ترازهای شفاف نیز استفاده نمایید. بعضی از بیماران گزینه های بسیار کمی برای انتخاب دارند. به گونه ای که دیگر بیماران تنها برای بریس های فلزی مناسب می باشند. در اولین قرار ملاقات، متخصص مراحل درمان ارتودنسی را به شما توضیح می دهد. او به همه سوالات شما پاسخ می دهد.

 

قرار دادن بسط دهنده ها در مراحل درمان ارتودنسی

سومین مرحله قرار دادن بسط دهنده ها

بسط دهنده ها نیز جزو مراحل درمان ارتودنسی به شمار می رود. برای بعضی از بیماران به ویژه آنهایی که جوانتر هستند، متخصص ممکن است درمان را با بسط دهنده شروع کند. به یاد داشته باشید برای آن دسته از بیمارانی که کام آنها هنوز به طور کامل جوش نیامده است، بسط دهنده ها این اجازه را می دهند که فک باز شود. به همین خاطر دندان ها فضای بیشتری برای قرار گرفتن در فک بزرگتر را پیدا می کنند. معمولا بیمار به برداشتن تعدادی از دندان ها برای حل شدن مشکل تراکم نیاز خواهد داشت.

 

قرار ملاقات دوباره با دندانپزشک

برای طی نمودن تمام مراحل درمان ارتودنسی باید چندین بار به دندانپزشکی بروید. توجه داشته باشید همه افرادی که درمان ارتودنسی را انجام می دهند، مشکلات زیادی ندارند. اما  بیمارانی که به کشیدن دندان احتیاج دارند باید حتما قرار ملاقات با دندانپزشک خود داشته باشند. بیماران باید حداقل دو هفته بعد از کشیدن دندان منتظر بمانند تا بتوانند به آسانی برای قرار دادن بریس در دهان اقدام نمایند. لازم به ذکر است بدانید تمام بیماران باید چند بار به دندانپزشک خود مراجعه نمایند تا بریس های منظم و تمیزی داشته باشند.

 

جداکننده ها در ارتودنسی

چهارمین مرحله استفاده از جداکننده ها

جداکننده جزو مراحل درمان ارتودنسی محسوب می شود. تقریبا یک هفته پیش از اتمام براکت ها، بیماران برای استفاده کردن از جداکننده ها به کلینیک می آیند. جداکننده ها نوارهای لاستیکی هستند که باید در اطراف دندان های عقبی شما قرار بگیرند. به همین خاطر در روز استفاده از بریس، حلقه های فلزی پشت دندان ها شما قرار می گیرند.

 

مراحل درمان ارتودنسی و فاز دوم

فاز دوم نیز جزو مراحل درمان ارتودنسی محسوب می شود. در این فاز بریس های خود را باید اعمال نمایید. پیش از رسیدن به دندانپزشکی، باید کمی قرص مسکن برای تسکین درد استفاده نمایید. ممکن است بعد از نصب بریس ها در عرض چند ساعت دندان های شما احساس درد کند، به همین خاطر باید کمی مسکن مصرف نمایید. متخصص با برداشتن جداکننده شروع می کند. پس از آن هر دندان را پیش از استفاده از چسب دندانی آماده می کند تا براکت ها را به پشت لینگوال بچسباند. زمانی که براکت ها در جای خود قرار گرفته اند، نوبت به سیم های کمانی می باشد. درمانگر به شما آموزش صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را نشان می دهد. شما باید در این مدت چندین بار به دندانپزشک مراجعه نمایید تا بررسی های لازم انجام شود.

 

بررسی مرحله بریس های دندانی در ارتودنسی

در فاز دوم درمان ارتودنسی، دندان های شما در موقعیت دلخواه هم تراز می شود. برای انجام این کار شما باید هر چهار تا هشت هفته یکبار به دندانپزشکی مراجعه کنید. متخصص بریس های شما را خیلی دقیق تنظیم می کند. زمانی که دندان های شما هم تراز شدند و دقیقا در یک سطح قرار گرفتند، باید روی مشکل بایت متمرکز شوید. امکان دارد کراس بایت، آندربایت یا اوربایت داشته باشید که احتیاج به اصلاح داشته باشد. بریس های شما با رفع این مشکل به خوبی تنظیم می شوند. بعضی از بیماران شکاف هایی دارند. در این مرحله فضاهایی از کشیدن دندان باقی مانده است که متخصص ارتودنسی آنها را به دقت بررسی می کند. برای تسریع زمان متخصص از کش یا فنر برای نتیجه بهتر استفاده می کند.

 

مرحله تنظیم دقیق بریس ها در ارتودنسی

مرحله پنجم تنظیم دقیق بریس ها

مرحله پنجم تنظیم دقیق بریس ها ارتودنسی محسوب می شود. در ماه های پایانی باید به تنظیم بریس ها پرداخته شود. متخصص ارتودنسی برای اطمینان از قرار گرفتن دندان ها در موقعیت مناسب باید تنظیم دقیق را انجام دهد. به یاد داشته باشید بسته به درمانی که شما انجام دادید، متخصص ارتودنسی امکان دارد یک نگهدارنده ثابت برای هر دو قوس پیشنهاد کند تا اطمینان حاصل کند که دندان های شما در موقعیت خود باقی می مانند.

 

بررسی نگهدارنده ثابت پس از بریس در ارتودنسی

مرحله ششم نگهدارنده ثابت پس از بریس

مرحله ششم نگهداره ثابت پس از بریس می باشد. در جای خود قرار می گیرند. متخصص ارتودنسی نگهدارنده ثابت را در روزی که بریس های شما جدا می شوند، در جای خود قرار می دهد. توجه داشته باشید برداشتن بریس ها خیلی سریع است. بیشترین تایم مربوط به تمیز کردن چسب باقی مانده و پولیش می شود. پس از این مرحله، قالب هایی از دندان های شما برای ایجاد نگهدارنده های متحرک گرفته می شود. شما باید حداقل سه ماه از نگهدارنده های خود استفاده نمایید تا زمانی که لثه ها و دندان های شما آرام شود. بعد از سه ماه باید به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. اکثر بیماران در شش، نه و دوازده ماه بعد از بریس ها به ارتودنتیست مراجعه می کنند. متخصص دندان های شما را خیلی دقیق بررسی می کند. توجه داشته باشید نگهدارنده های خود را باید در هر قرار ملاقات به همراه داشته باشید.

 

نحوه قرار گرفتن نگهدارنده پس از بریس

در  قرار ملاقات با متخصص ارتودنسی، دندان ها باید به صورت دستی و توسط اشعه ایکس به دقت معاینه شود. زمانی که بریس ها در جای خود قرار می گیرند، می توان جمع کننده گونه را کاملا برداشت تا  سیم های قوس دندان در جای خود قرار بگیرند. فرآیند قرار دادن نسبتا سریع می باشد و معمولا به کمتر از 20 دقیقه زمان نیاز دارد. قرار ملاقات های منظم برای تنظیم سیم های دندانی مورد نیاز است تا متخصص ارتودنسی مطمئن شود که تغییر موقعیت دندان ها به صورت صحیح انجام شده است. قرارهای ملاقات با دندانپزشک بسیار ضروری می باشد. زیرا اتصالات الاستیکی که سیم ها را در جای خود نگه می دارد با گذر زمان کمی ضعیف می شوند. پس از آن امکان دارد فشار روی دندان بسیار کاهش یابد.

درصورتی که به هرکدام از خدمات دهان و دندان همچون ارتودنسی در شهرکرد، ایمپلنت در شهرکرد و … نیاز داشتید، با ما تماس بگیرید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − ده =