خدمات ارتودنسی

با انواع ارتودنسی نامرئی آشنا شوید

New Project 2
5/5 - (1 امتیاز)

همه ما انسان‌ها خواهان داشتن لبخند زیبا هستیم. از آنجایی که داشتن دندان‌های صاف باعث زیباتر شدن انسان می‌شود، افرادی که دندان‌های نامرتبی دارند، روی به استفاده از روش‌های ارتودنسی می‌آورند. ارتودنسی روشی برای صاف کردن دندان‌ها است. این روش بسیار قدیمی بوده و قدمت آن به دوران یونان باستان باز می‌گردد. با این حال، این روش سنتی امروزه به دلیل قیمت بسیار بالا و ظاهر نامناسبی که ایجاد می‌کند، مطلوب بسیاری از افراد نیست. برای رفع این مشکلات، ارتودنسی نامرئی معرفی گردیده است.

ارتودنسی نامرئی، روشی جدید است که برای صاف کردن دندان‌های نامرتب به کار می‌رود. در این مقاله از کلینیک بام شهرکرد قصد داریم شما را با این روش درمانی آشنا کرده و روش‌ها، مزایا، معایب و بهترین سن برای شروع این درمان را بیان کنیم.

 

منظور از ارتودنسی نامرئی چیست؟

ارتودنسی نامرئی، روشی برای صاف کردن دندان‌های نامرتب است که این روش را با ابزارهایی که کمتر جلب توجه می‌کنند، انجام خواهند داد. این روش را می‌توان به عنوان جایگزینی برای ارتودنسی سنتی دانست که در آن باید دندان‌ها از طریق سیم‌های متصل به براکت‌های دندانی، به یکدیگر وصل شوند. این روش معمولاً هزینه کمتری برای فرد به دنبال دارد.

از نظر ظاهری نیز باید گفت که استفاده از ارتودنسی نامرئی باعث می‌شود که دیگر از سیم‌های متصل در جلوی دندان‌ها خبری نباشد‌. همین امر سبب شده تا امروزه بسیاری از مراجعین ما به مرکز تخصصی ارتودنسی در شهرکرد، به دنبال استفاده از ارتودنسی نامرئی برای اصلاح فرم دندان‌هایشان باشند.

باید در نظر بگیرید که ارتودنسی نامرئی را نمی‌توان ابزاری برای جایگزینی کامل با ارتودنسی سنتی فلزی دانست. علت در این است که ارتودنسی نامرئی در بهترین وضعیت می‌تواند بد فرمی‌های حد متوسط را در دندان‌های یک فرد اصلاح کند. یعنی این روش برای اصلاح بد فرمی‌های خفیف تا متوسط کاربرد دارد. برای موارد پیچیده‌تر و سنگین‌تر بهتر است هنوز هم به فکر استفاده از بریس‌های فلزی سنتی باشیم.

تراز کننده های شفاف یا نامرئی، از مواد اکریلیک یا پلاستیکی ساخته شده اند. این ابزارها با قرارگیری به طرز محکم بر روی دندان ها، آنها را تحت فشار قرار داده و به محل جدیدشان هدایت می کنند. با این حال، در نظر داشته باشید که می توان آنها را هنگام غذا خوردن، مسواک و نخ دندان کشیدن، از روی دندان ها برداشت. برای ادامه حرکت دندان ها به موقعیت مورد نظر، معمولا هر چند هفته، یک تراز کننده جدید دریافت خواهید کرد.

 

ارتودنسی نامرئی چیست

آشنایی با انواع ارتودنسی نامرئی

 ارتودنسی نامرئی، معمولاً به سه روش اصلی توسط متخصصان دندانپزشکی انجام می‌شود. در ادامه با هر کدام از این روش ها آشنا خواهید شد.

 

  • ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف

یکی از روش‌های انجام ارتودنسی نامرئی، به کمک استفاده از الاینرها یا تراز کننده‌های شفاف صورت می‌گیرد. این تراز کننده‌ها که از جنس پلاستیک شفاف هستند، امکان برداشته شدن دارند و به آرامی دندان‌ها را به موقعیت جدید خود هدایت می‌کنند. البته اگر از تراز کننده‌ها به خوبی مراقبت نکنید و تمیز نشوند، به مرور آلوده شده و نامرئی بودن خودشان را از دست می‌دهند. به همین دلیل توصیه می‌شود تا برنامه‌های مراقبت و نظافت روزانه این تراز کننده‌های نامرئی، توسط افراد استفاده کننده دنبال شود.

قابلیت جدا شدن این روش ارتودنسی نامرئی، در کنار داشتن این مزیت که می‌توان آن را به طور کامل از روی دندان برداشت، معایبی را نیز دارد. آن هم اینکه در صورت عدم پیروی فرد از برنامه استفاده روزانه، احتمال موفقیت در درمان بد فرمی دندان‌ها کاهش می‌یابد. به طور استاندارد توصیه می‌شود تا فرد استفاده کننده از این روش ارتودنسی نامرئی حداقل ۲۰ تا ۲۲ ساعت در روز استفاده کند. همچنین در صورت خوردن غذا و یا نوشیدن مایعی غیر از آب، باید این تراز کننده‌ها را از روی دندان‌ها برداشت.

  • ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی

یکی دیگر از روش‌های ارتودنسی نامرئی، استفاده از بریس‌های لینگوال یا پشت دندانی است. این روش، از نظر ساختاری در بین روش‌های ارتودنسی نامرئی، شباهت بسیار بیشتری را به روش سنتی دارد‌. بدین صورت که همانند روش سنتی، از بریس‌های فلزی استفاده می‌شود. با این حال تفاوتی که با روش ارتودنسی سنتی وجود دارد، این است که این بریس‌ها به جای اینکه در جلوی دندان‌ها قرار بگیرند، در پشت آنها مستقر می‌شوند.

در این روش به دلیل اینکه از بریس‌های فلزی استفاده می‌شود، اثربخشی بیشتری را نسبت به سایر روش‌های ارتودنسی نامرئی دارد. با این حال سخت‌تر بودن جای‌گذاری این بریس‌ها در فضای پشتی دندان‌ها باعث گردیده تا قیمت این روش بسیار بیشتر از سایر روش‌های ارتودنسی نامرئی باشد.

البته این روش هنوز هم مزیت نامرئی بودن را حفظ کرده است و برای افرادی که به دنبال ارتودنسی نامرئی هستند، انتخاب مناسبی است. در طرف مقابل، ممکن است که با استفاده از این بریس پشت دندانی، مشکلاتی را از بابت تکلم و حرکات زبان داشته باشید که با کمی تمرین برطرف خواهند شد.

 

ارتودنسی پشت دندانی چیست

  • ارتودنسی نامرئی با بریس های سرامیکی

روش دیگری که به عنوان زیر مجموعه ارتودنسی نامرئی به شمار می‌رود، ارتودنسی با براکت‌های شفاف و همرنگ دندان است که ارتودنسی سرامیکی نام دارد. بریس های سرامیکی به عنوان روشی کاملا نامرئی برای ارتودنسی دندان‌ها به شمار نمی‌روند، با این حال نسبت به سایر روش‌های ارتودنسی نامرئی، اثربخشی بیشتری دارند. این روش درمان نافرمی‌های دندان، برای بدفرمی‌های خفیف تا حدودی پیچیده کاربرد دارد.

بریس های سرامیکی از نظر مواد تشکیل دهنده، بسیار شبیه به بریس های فلزی سنتی هستند. در هر دو نوع بریس های مذکور از براکت، سیم و گاهی اوقات قطعات الاستیک استفاده می شود. با این حال، تفاوت بین این دو نوع بریس در این است که بریس های سرامیکی دارای براکت های شفاف یا همرنگ دندان هستند که به آنها کمک می کنند تا با دندان ها ترکیب شوند. بریس های سرامیکی گزینه ای عالی برای بیمارانی است که ممکن است به بریس های سنتی نیاز داشته باشند، اما لزوماً ظاهر فلزی بریس سنتی را نمی پسندند.

 

مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی

در این قسمت می خواهیم به بررسی مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی بپردازیم. این روش اصلاح بد فرمی‌های دندان‌ها نیز همانند سایر روش‌های دیگر دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

 

مزایای ارتودنسی نامرئی

زیبایی شناسی: از نظر زیبایی استفاده از بریس‌های ارتودنسی نامرئی نسبت به بریس‌های سنتی بهتر هستند. اگر از اینکه به هنگام لبخند زدن در محیط بیرون از منزل، از دیده شدن سیم‌های ارتودنسی هراس دارید، می‌توانید از الاینرهای شفاف استفاده کنید. این تراز کننده‌های شفاف، با چشم دیده نمی‌شوند و بقیه را از وضعیت درمانی شما مطلع نخواهند کرد.

سهولت در کاربری: در مقابل سخت‌تر بودن کاربری بریس‌های سنتی، بریس‌های نامرئی جدید با سهولت بیشتری قابل استفاده هستند. همچنین با تعویض الاینرها همگام با تغییر جزئی ساختار دندان‌هایتان، کمترین میزان ناراحتی را از بابت استفاده از این ابزارها خواهید داشت.

قابلیت جداشدن: یکی از بهترین مزایای روش‌های ارتودنسی نامرئی، در قابل جداسازی بودن این ابزارها است. شما می‌توانید تراز کننده‌های شفاف خود را به هنگام غذا خوردن، آشامیدن و همچنین مسواک و نخ دندان کشیدن، از روی دندان‌های خود جدا کنید. همچنین می‌توانید آنها را تمیز کرده و بهداشت دهان و دندان خود را در بهترین وضعیت حفظ کنید. در ضمن، برخلاف روش سنتی هیچگونه نگرانی از بابت گیر کردن مواد غذایی بین سیم‌های بریس وجود ندارد.

مراجعه کمتر به دندانپزشک: یکی دیگر از مزایای ارتودنسی نامرئی نسبت به روش‌های سنتی، در نیاز کمتر به مراجعه به متخصص دندانپزشک است. در مرکز تخصصی ارتودنسی در شهرکرد آن دسته از مراجعه کنندگان ما که از تراز کننده‌های شفاف استفاده کرده‌اند، نیاز کمتری به مراجعه خواهند داشت. به این دلیل که تراز کننده‌ها به راحتی قابل نصب و جداسازی بوده و نیاز به مراجعه، بسیار کمتر است.

 

معایب ارتودنسی نامرئی

نیاز به سازگاری برای استفاده روزانه: برای گرفتن بهترین نتیجه از ابزارهای ارتودنسی نامرئی، باید این ابزارها را حدود ۲۰ تا ۲۲ ساعت در روز استفاده کنید. در صورتی که از برنامه استفاده استاندارد این ابزارها پیروی نکنید، ممکن است که اثربخشی آنها، به حد چشمگیری کاهش یابد.

خطر از دست دادن و گم شدن: اگر بلافاصله پس از خوردن غذا و یا مسواک کشیدن، الاینرهای خود را بر روی دندان‌هایتان نگذارید، ممکن است که آنها را در جایی فراموش کرده و گم کنید.

نداشتن کارایی در موارد بدفرمی های پیچیده: تراز کننده های نامرئی، ممکن است برای موارد شدید بدشکلی های دندان، کاربرد نداشته باشند.

احتمال بروز مشکل در تکلم و تلفظ لغات: وقتی شروع به استفاده از روش های ارتودنسی نامرئی می کنید، ممکن است با مشکلات گفتاری و تلفظ لغات مواجه شوید.

منع مصرف در بیماران مبتلا به دندان قروچه: افراد مبتلا به دندان قروچه ممکن است منع مصرف داشته باشند، زیرا دندان قروچه می تواند باعث شکستگی ابزارهای ارتودنسی شود.

 

هزیمه ارتودنسی نامرئی - کلینیک بام

بهترین سن برای انجام ارتودنسی نامرئی

به دلیل فرایند سریع رشد در دوران قبل از ۶ سالگی، استفاده از روش‌های مختلف ارتودنسی برای کودکان توصیه نمی‌شود. با این حال در صورت تشخیص مشکلات مربوط به آرایش نامرتب دندان‌ها در کودکان ۶ تا ۱۰ ساله، بهتر است که هرچه زودتر به متخصص دندانپزشکی مراجعه کنید. متخصصان دندانپزشکی به درمان ارتودنسی در این گروه سنی، درمان فاز یک می‌گویند. هدف از انجام این درمان، کمک به رشد فک کودک است که فضا برای دندان های موجود و یا دندان‌های دائمی در آینده بیشتر شود. درمان در این دوره، برای جلوگیری از مشکلات پیچیده‌تر در آینده انجام می‌شود.

 برای انجام درمان ارتودنسی نامرئی در سنین بالاتر نیز یک قاعده کلی وجود دارد. آن هم اینکه هر چقدر زودتر نسبت به اصلاح فرم دندان‌ها اقدام کنید، فرایند درمانی ساده‌تر و کوتاه‌تر خواهد بود. البته منکر این قضیه نیستیم که امکان استفاده از روش‌های مختلف ارتودنسی دندان در دوران بزرگسالی و میانسالی نیز وجود دارد. با این حال، هرچقدر این کار در سنین پایین‌تری مانند دوران نوجوانی و جوانی انجام شود، اثربخشی آن سریع‌تر خواهد بود. به طور مثال اگر انجام ارتودنسی در دوران نوجوانی را مثال بزنیم، باید بگوییم که دندان‌های نوجوانان در مقایسه با جوانان، آنطور که باید سفت نشده‌اند. بدین ترتیب، بد فرمی‌های آنها راحت‌تر و سریعتر اصلاح خواهد شد.

 

سخن آخر

در این مقاله، شما را با ارتودنسی نامرئی آشنا کردیم. این روش درمانی برای اصلاح بدفرمی‌های دندانی خفیف تا متوسط کاربرد دارد. همانطور که گفته شد، به سه روش مختلف الاینرهای شفاف، بریس سرامیکی و بریس لینگوال می‌توان از این ابزارها کمک گرفت. در پایان در صورتی که قصد انجام ارتودنسی در شهرکرد را دارید، باید بگوییم که مرکز تخصصی ما، با بهره‌بندی از متخصصین دندانپزشکی با تجربه، تمامی خدمات تخصصی دندان همچون جراحی لثه در شهرکرد، ایمپلنت دندان در شهرکرد، پروتز دندان در شهرکرد و .. را ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو می‌توانید از طریق شماره‌های موجود در سایت اقدام کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 13 =