خدمات ایمپلنت

بررسی جنس ایمپلنت دندان + تمامی چیزهایی که باید بدانید

بهترین جنس ایمپلنت دندان
5/5 - (1 امتیاز)

شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید جنس ایمپلنت دندان چیست و چه موادی برای ساخت این فناوری پرکاربرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. دانستن این موضوع که ایمپلنتی که قرار است جای دندانِ از دست رفته‌ی شما را پر کند، می‌تواند کمک فراوانی به شما بکند از اهمیت فراوانی برخوردار است. از این رو قصد داریم تا با بررسی این موضوع، به بسیاری از سوالاتی که ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد، پاسخ دهیم. مطمئنا هر زمان که برای کشیدن یک یا چند عدد از دندان‌های خود به دندانپزشک مراجعه کرده‌اید، نام ایمپلنت دندان به گوشتان خورده است! بنابراین لازم است اساسی‌ترین اطلاعات را درباره‌ی این نوع ترمیم دندان بدانید.

بررسی جنس ایمپلنت دندان

جنس ایمپلنت دندان به گونه‌ای طراحی و در نظر گرفته شده است که تا حد امکان، با بدن انسان همخوانی داشته باشد. این نوع دندان مصنوعی، باید بتواند حداکثر سازگاری را با بدن شما داشته باشد تا بتواند بدون ایجاد هیچگونه عوارضی، در فک شما وظیفه‌ی خود را به خوبی انجام دهد. علاوه بر آن، ایمپلنت دندان می‌بایست ماندگاری بالایی داشته باشد تا بتواند سالیان زیادی را در فک شما جای بگیرد و همانند یک دندان طبیعی فعالیت کند. به همین علت با تلاش فراوان بسیاری از دانشمندان و پزشکان، انواعی از ایمپلنت ساخته شده است که می‌توانند جایگزین بسیار مناسبی برای دندان‌های از دست رفته‌ی شما باشند.

همچنین، ایمپلنتی که پزشک در فک شما قرار می‌دهد، می‌بایست توانایی پیوند و جوش خوردن با بافت فک را داشته باشد. زیرا که این ویژگی سبب تثبیت ایمپلنت به عنوان یک دندان واقعی خواهد شد. در ادامه به بررسی جنس تمام بخش‌های ایمپلنت خواهیم پرداخت.

 

بهترین متخصص ایمپلنت دندان در شهرکرد

آشنایی با مواد سازنده ایمپلنت

جنس دندان ایمپلنت یکی از موضوعات مهمی است که پیش از انجام جراحی ایمپلنت می‌بایست توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید. زیرا که می‌تواند در برخی از افراد، مشکلاتی ایجاد کند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. ایمپلنت از چندین بخش ساخته شده است که هر یک با توجه به وظیفه‌ای که دارد، از ماده‌ی خاصی ساخته می‌شود. اولین بخشی که برای کاشت ایمپلنت درون فک شما قرار داده می‌شود، فیکسچر است. معمولا فیکسچر از تیتانیوم و یا زیرکونیوم ساخته می‌شود.

علت انتخاب این دو ماده برای ساخت فیکسچر(مخصوصا تیتانیوم)، پیوند و جوش خوردن بسیار راحت این ماده با استخوان فک است. علاوه بر آن، تیتانیوم در برابر نیروی جویدن، بسیار مقاوم است و با آهنربا یا هر ماده‌ی دیگری واکنش نمی‌دهد. این نوع ایمپلنت در کنار مزایای فراوان خود، مشکلاتی را نیز به همراه دارد. به عنوان مثال، عده‌ای از افراد به تیتانیوم حساسیت دارند و این نوع ایمپلنت سبب ایجاد واکنش‌های آلرژیک در آنها می‌شود. از این رو، این افراد می‌بایست در انتخاب جنس ایمپلنت دقت نمایند و از نمونه‌های زیرکونیومی(سرامیکی) استفاده نمایند.

ساختار بعدی که روی فیکسچر نصب می‌شود اباتمنت است که هم‌جنس فیکسچر می‌باشد. در نهایت نیز تاج ایمپلنت بر روی تمامی ساختارهای نام‌برده نصب می‌گردد. جنس تاج ایمپلنت بسیار متنوع است. این تاج‌ها معمولا از جنس فولاد ضد زنگ، طلا، نقره، پلاتین، رزین، سرامیک، موادی بر پایه‌ی اکریلیک و یا حتی موادی از از ترکیب پرسلن و فلزات ساخته می‌شوند. ایمپلنت‌های ضد زنگ معمولا برای کودکان و در ازای دندان‌های شیری آنها کاشته می‌شود. اما سایر انواع ایمپلنت برای دندان‌ها غیر شیری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

ایمپلنت در شهرکرد - کلینیک بام

معرفی بهترین جنس ایمپلنت دندان

پس از بیان تمامی موضوعاتی که تاکنون به آنها پرداختیم، مسلما دانستن این موضوع که کدام جنس ایمپلنت بهتر از سایرین است، می‌تواند موضوع قابل توجهی باشد. برای پاسخ به این پرسش مهم بهتر است پس از بیان مزیت‌های هر یک، انتخاب بهترین جنس ایمپلنت را به شما عزیزان واگذار کنیم. استفاده از فیکسچر تیتانیوم مزایای فراوانی دارد. این فیکسچرها سازگاری زیستی بسیار بالایی با بدن دارند و می‌توانند استخوان‌سازی در محل دندان خارج شده را تحریک کنند البته این موضوع هم قابل ذکر است که نسبت به بسیاری از فلزات حساسیت‌زایی بسیار اندک و ناچیزی دارند(تنها در برخی افراد آلرژی ایجاد می‌کنند). طول عمر بالایی دارند و پس از سالیان سال، سائیدگی بسیار اندکی در آن ایجاد می‌شود. دارای بافتی سبک و محکم هستند. برخلاف انواع زیرکونیومی، می‌توانند به صورت چند تکه ساخته شوند. به همین علت نه تنها در کاشت تک دندان، بلکه در ساختارهای بریج، پروتز و … نیز کاربرد دارند.

در رابطه با ایمپلنت‌های زیرکونیومی، هرچند که این نوع ایمپلنت‌ها گزینه‌های ایمنی برای افراد آلرژیک می‌باشند اما معایبی نیز دارند. احتمال شکست در ایمپلنت‌های زیرکونیومی بیشتر از انواع تیتانیومی است. به علت استفاده از داروهای مسکن پس از کاشت ایمپلنت، احتمال جوش نخوردن ایمپلنت زیرکونیومی با فک بالاست. در رابطه با تاج ایمپلنت نیز احتمال لب‌پر شدن و یا شکستن تاج‌های سرامیکی بیشتر از انواع دیگر است. هرچند که این تاج‌ها نمای زیباتر و درخشش بیشتری ایجاد می‌کنند! تاج‌هایی با روکش چینی جوش خورده به فلز، شباهت بسیار زیادی به انواع سرامیکی دارند با این وجود که بادوام‌تر هستند. تاج‌هایی از جنس طلا، مس و سایر آلیاژهای فلزی بسیار مقاوم و با دوام هستند. به راحتی شکسته نمی‌شوند و پس از جایگذاری، هیچ نیازی به ترمیم پیدا نخواهند کرد.

 

تاثیر جنس ایمپلنت دندان در هزینه ایمپلنت

کلینیک بام؛ ارائه دهنده خدمات ایمپلنت دندان در شهرکرد

درصورتی که قصد انجام هرگونه خدمات مربوط به دهان و دندان همچون ایمپلنت دندان در شهرکرد، ارتودنسی در شهرکرد، جراحی لثه در شهرکرد و … دارید، کلینیک بام شهرکرد با پرسنلی متخصص و کاربلد درخدمت شماست. علی رغم تمامی موضوعاتی که درباره‌ی جنس ایمپلنت دندان به آنها پرداختیم، ممکن است سوال‌های دیگری نیز در ذهن شما عزیزان نقش بسته باشد. از جمله‌ی این سوال‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مواد سازنده ایمپلنت دندان‌ چه تاثیری بر قیمت ایمپلنت خواهد داشت؟ مسلما با تغییر جنس هر یک از بخش‌های ایمپلنت، هزینه‌ای که می‌بایست در پایان کار پرداخت نمایید متفاوت خواهد بود. از این رو، پیش از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی، از نوع هزینه‌های پرداختی و همچنین مبالغی که بیمه‌ی شما متقبل می‌شود آگاهی پیدا کنید. زیرا که این هزینه‌ها مدام در حال تغییر هستند.
  • آیا جنس دندان ایمپلنت با توجه به سن و نوع دندان بیمار، متفاوت است؟ بله. همانگونه که در بالا نیز به آن اشاره کردیم از تاج‌های فولاد ضد زنگ برای جایگزینی دندان‌های شیری در کودکان استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که در افراد بالغ، برای دندان‌های آسیاب، پیش و نیش، نوع متفاوتی از ایمپلنت استفاده می‌شود. زیرا که نوع و میزان فشار در هر یک از این دندان‌ها متفاوت است و نمایی که در دهان شما ایجاد می‌کنند نیز با یکدیگر تفاوت دارد.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج − 4 =